keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Yhteistyössä Murren Murkinan kanssa!

Meidän perheen poikakoirat ovat kohta vuoden verran syöneet pelkästään Naturean kuivamuonaa.

Naturea Naturals adult kana- nappula on ollut hyvä valinta molemmille. Poikien turkit ovat olleet tosi hyvässä kunnossa ja fyysinen jaksaminen on ollut erinomaista. Molemmat treenaavat agilityä ja Naksu myös kilpailee. Liekö ruokinnalla ollut osuutta asiaan, mutta kisamenestys on ollut ainakin omaa päätä huimaavaa. Viime marraskuussa nousu agilityn ylimpään luokkaa. Sen jälkeen kymmenen nollatulosta, joista kaksi voittoa ja myös agilitysertiä. SM-kilpailuihinkin osallistuttiin kesällä. Naksusta tuli myös muotovalio alkukesällä sijoituksilla ROP ja VSP. Varsinainen monitoimikoira siis.


Ruoka on todella maistuvaa ja sitä on voinut Naksulla käyttää myös treenipalkkana. Nappulat on mukavan kiinteitä, eivätkä murene tarpeettomasti säilytysastian pohjalle tai taskuunkaan häiritsevän paljon. Olen käyttänyt nappuloita myös jäljellä satunnaisesti, hyvin sopivat sinnekin.

Ruoka sisältää pääasiassa kanaa ja riisiä, eikä juuri muuta. Aktiivisille koirille ravintosisällön lupaama prot 28/rasva 17 tuntuu olevan oikein sopiva.

Työssäkäyvänä perheellisenä koiraharrastajana sitä arvostaa, että koirien ruokinta on helppoa ja nopeaa. Naturea on todellakin ollut positiivinen yllätys ja tällä mennään jatkossakin.



Naturean herkulliset treeninamit ovat saavuttaneet suuren suosion meillä. Esimerkiksi paljon käytetyt Naturean kana-namit ja ankka-namit on todella maistuvia, sopivan pieniä tiheään palkkaamiseen, eivätkä sotke taskuja tai murene, vaan pysyvät hyvin kasassa.



Mäyräkoira Solo, joka tunnetaan myös nimillä #herramäyräkoira tai #aginakki on osoittautunut rotutyypillisesti hieman haasteelliseksi motivoitavaksi. Naturean nameilla ja tosi tiheällä palkkaamisella ollaan kuitenkin saatu edistystä aikaan ja nyt Solo menee jo  kymmenenkin esteen radanpätkää kahdeksan vuotiaan ohjaajansa kanssa.


Naksua palkataan agilityssä paljon pallolla, mutta kontaktien treenaamisessa namipalkka on korvaamaton. Pysätyskontaktien ylläpitäminen vaatii aikaa ja nameja. Naksulle mieluista on saada monta namia jokaisesta suorituksesta ja näillä nameilla se on helppoa.


Vesipelastustreeneissä käytän Naksulla usein palkkapurkissa märkäruokaa. Tänä kesänä oli kokeilussa uutena tuotteena Naturean kalkkuna-kana märkäruoka. Tämä todettiin oikein maistuvaksi ja sopivan kiinteäksi nauttia purkista ilman, että se levisi pitkin rantaa.



Kaikkia näitä ”herkkuja” yhdistää laadukkuus ja lihaisuus. Suurimmassa osassa muiden valmistajien treeninameja tai märkäruokia tuoteseloste on pelkkää viljaa. Naturean tuotteita voi huoletta käyttää isompiakin määriä, koska ne ovat yhtä laadukkaita, kuin kuivamuonat.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti