keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Aksaa ja Ascaa

Syyskuun alussa oltiin Sipoossa Lägin piirinmestaruusjoukkueessa kisaamassa. Samalla pari kakkosluokan rataa siellä.

Piirinmestaruusrata oli ensin, siellä ihan mukava rata, josta suoriuduttiin muuten hyvin, mutta puomin alla oleva putki sai Naksun loikkaamaan ison loikan alastulolla. Tuloksena vitonen etenemällä 4,53m/s Aika hurja vauhti noinkin isoksi koiraksi. Joukke sijoittui kuudenneksi, mutta ei ollut kolmossijakaan paljosta kiinni.

Kakkosluokan radoista ensimmäinen kaatui siihen samaiseen puomin kontaktiin ja tultiin kesken pois. Toinen rata jo vähän paremmin, mutta pari kieltoa ja kummallinen korvan ravistelu katkaisivat sen radan.

Tämän jälkeen pidettiin pieni tauko kisaamisesta ja keskityttiin kesän treenitauon jälkeen vähän treenaamiseenkin. Treenit on sujuneet oikein hyvin, kontaktien muistuttelua ja erilaisia ohjauskuvioita ja Naksuhan kyllä tekee.

Syyskuun lopussa FinAsc:n agilitykisat. Säännöt ja luokat toisenlaiset kuin FCI:n kisoissa. Osallistumisoikeus muillakin roduilla, kuin vain ausseilla, mutta ausseja näissä kisoissa aina eniten on.

Molempina päivinä oli tarjolla kaksi rataa kaikkia kisatyyppejä, eli jumpersia, gamblersia ja regularia. 12 rataa siis yhteensä. Vielä kun kaikki osallistujat toimivat myös radalla apuna tai muissa toimitsijatehtävissä, niin tulihan siinä viikonlopulle kivasti mittaa.

Naksu aloitti lauantaina hyvin ja saikin gamblersista hyväksytyn tuloksen toiselta radalta, ja kun oli jo edellisistä kisoista toukokuulta yksi tulos, niin sai tittelin GS-N.

Lauantain loput radat menivätkin sitten ihan pieleen. Hyppärit oli vähän liian kinkkisiä ja ihan ei kääntynyt tarpeeksi. Regularit eli agiradat taas meni pieleen kontaktien tai siis taas puomin alastulokontaktin takia.

Sunnuntaina aloitettiin hyppyradoilla ja molemmilta hyväksytty tulos, eli titteliksi JS-N.
Gamblersit taas kaatui kontakteihin ja yleiseen kaaokseen. Ennen regularin ratoja käytiin ulkona keskustelemassa, että kuka käskee ja kuka tottelee. Treenasin alastulokontaktia kiven avulla niin, että takajalat olivat kivellä. Tämä tehosi ja molemmilla regulareilla kontaktit onnistui. Ensimmäiseltä hyväksytty tulos ja toisella joku rima alas. Ihan hyvä fiilis jäi lopulta kuitenkin näistä kisoista.

Maanantain treeneissä Naksu teki kaikki kontaktit oikein, muutenkin tosi kivat treenit. Lauantaina mennään taas kisaamaan Ojankoon.


Naksulle on muuten syntymässä pikkusisaruksia parin viikon päästä. Vink vink hyvästä harrastuskoirasta haaveleville! Harmi, kun meillä ei koiralle vielä ole tarvetta. Lisätietoja Katilta kennel Capricole

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti