maanantai 28. maaliskuuta 2016

Naksulle ALO 1

Lauantaina oltiin avaamassa kisaura Naksun kanssa. Lajina tietysti toko, jota ollaan ahkerasti treenattu. Mukaan henkiseksi tueksi saatiin onneksi kaveri, joka myös kuvasi suorituksen.

Alokasluokan koirakoita oli 9 kappaletta ja tuomari ilokseni laittoi paikkamakuut kolmeen erään ja Naksu oli viimeisen erän ensimmäinen koira ja näin ollen reunapaikalla. Vieressä oli kiva hoffi, niin kuin meillä treenatessakin usein. Jännitti ihan kamalasti, mutta onneksi ensimmäisellä käskyllä maahan. Minuutti kehän reunalla tuntui melkoisen pitkältä ja sydän hakkasi aika kovaa. Naksu makasi rentona, eikä ollut kyllä mitään pelkoa, että olisi jotaakin hölmöä keksinyt. Sivulle nousi vasta toisella käskyllä, josta pistemenetys ja pisteitä 9. Huh, olipa helpottunut olo.

Ennen yksilöliikkeitä tein jotain pientä seuraamista, kapulan pidon ja kaukokäskyjen istumaan nousun. Nyt ajateltuna taisin olla vähän turhan aikaisin odottamassa omaa vuoroa. Odottaminen näyttää olevan Naksulle yhtä vaikeaa, kuin minullekin, kun ei osata vain olla. Hallin tekonurmipohja oli Naksun mielestä ihanan haiseva ja olikin nenä maassa, jos ei ollut käskyn alla. Tässä riittää treenattavaa.

Oma vuoro koitti viimein ja jännitys ei ollut niin paha, kuin paikkamakuussa. Seuraaminen oli ensimmäinen liike, ei se helpoin aloitus meille, mutta ihan hyvin alkoi kuitenkin. Pientä haahuilua oli käännöksissä ja yksi perusasento jäi tekemättä. Pisteitä 8. Seuraavana hyppy, joka meni muuten hyvin, mutta Naksu taas arpoi tullako suoraan sivulle vai kuitenkin ensin eteen, oli sitten vinossa sivulla. Pisteet 9. Sitten kapulan pitäminen, josta suoriuduttiin kympin arvoisesti. Piti tosi hyvin ja rauhallisesti. Siitä suoraan liikkestä maahanmenoon , joka oli todella hyvä, ehkä hieman hidas. Pisteitä 9,5. Luoksetulo oli hyvä, eteen istuminen hieman vieressä ja sivulletulo hitaan puoleinen. Pisteitä 9. Viimeisenä vielä kaukokäskyt. Istumaan hyvin, mutta maahan vaati kaksi käskyä, ehkä ensimmäinen kerta ikinä. Pisteitä 7,5. Kokonaisvaikutus 8.

En ollut katsonut pisteitä ollenkaan kokeen aikana ja en ollut uskoa, kun kuulin että saatiin ykköstulos ja vielä 175 pistettä. Onneksi suoritus tuli videolle, koska koe ei sitä tehdessä tuntunut niin hyvältä, kuin miltä se videolla näytti. Sijoituttiin suorituksella vielä kolmanneksi ja saatin siis palkintokin, aika huisia noin niin kuin ensimmäiseksi kokeeksi. Tiesin kyllä, että Naksu osaa, mutta pelkäsin, että joko itse pilaan suorituksen jotenkin tai sitten häiriöt ovat liikaa Naksulle, mutta hienosti selvittiin. Hieno pieni poika!

Nyt pitäisi tietysti tehdä jotain suunnitelmia, miten tästä jatketaan, mutta vielä en oikein tiedä, olen nyt niin iloinen vaan tästä vielä hetken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti